Verzorging van een PVC vloer - pvc parket

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verzorging van een PVC vloer

Alles over pvc vloeren

Onderhoudsadvies bij huishoudelijk gebruik
Algemeen
De vinyl stroken en –tegels van mFLOR zijn dankzij het geavanceerde productieproces zeer slijtvast en door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen eenvoudig te reinigen. Toch is geen enkele vloer onderhoudsvrij, ook mFLOR niet. Om optimaal en langdurig van de vloer te kunnen blijven genieten, adviseren wij u om onderstaand onderhoudsadvies op te volgen. Dit is uitgesplitst in de volgende onderdelen:
- Onderhoudsproducten mFLOR
- Tips voor preventief onderhoud en het voorkomen van beschadigingen
- Aanbrengen (extra) PU beschermlaag na installatie
- Dagelijks onderhoud
- Periodiek onderhoud
Onderhoudsproducten mFLOR
Speciaal voor mFLOR vloeren zijn de volgende onderhoudsproducten ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar bij Huitema woninginrichters:
- mFLOR Polish Mat : voor de bescherming van mFLOR vloeren met een matte uitstraling
- mFLOR Cleaner Mat : voor het dagelijks onderhoud van mFLOR vloeren met een matte uitstraling (speciaal voor gebruik in combinatie met mFLOR Polish Mat)
- mFLOR Metropolish : voor de bescherming van mFLOR vloeren
- mFLOR Metroclean : voor het dagelijks onderhoud van mFLOR vloeren
Tips voor preventief onderhoud en het voorkomen van beschadigingen:
- Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij u binnenloopt neemt een stukje “buitenwereld” mee via zijn of haar schoenzolen. Door toepassing van een goede entreemat of schoonloopzone voorkomt u grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor u de mFLOR vloer minder vaak hoeft schoon te maken en de levensduur ervan wordt verlengd.
- Voorkom langdurig contact tussen vinyl en rubber. Door migratie kan er een blijvende donkerbruine verkleuring optreden.
- Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede viltjes.
- Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke vinyl vloerbedekking. Vaak noemt men dit "softwielen"
- Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen

Dagelijks onderhoud
Stofwissen met een stofwisser of stofzuigen zal vaak voldoende zijn. Wekelijks kunt u de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en mFLOR Cleaner Mat of mFLOR Metroclean. Voor dosering zie flacon.
Periodiek onderhoud
De frequentie voor periodiek onderhoud is in belangrijke mate afhankelijk van de gebruiksintensiteit, de hoeveelheid vuil die mee naar binnen wordt gelopen en de wijze waarop het dagelijks onderhoud wordt uitgevoerd. Het verdient aanbeveling om het periodiek onderhoud één keer per jaar uit te voeren. Hierbij wordt er een nieuwe beschermlaag op de vloer aangebracht. De procedure is afhankelijk van het gebruikte onderhoudsproduct:
mFLOR Polish Mat:
- Vermijd sterke zonnestraling of tocht.
- Schakel vloerverwarming uit (indien aanwezig).
- Vloer reinigen met mFLOR Cleaner Mat.
- mFLOR Polish Mat goed schudden en onverdund met een wismop of een wasverdeler in een dunne gelijkmatige filmlaag opbrengen.
- Laten drogen en na 1,5 uur een tweede laag opbrengen.
- Na het aanbrengen van de tweede laag de vloer 3 uur laten drogen. Na 6 uur is de vloer volledig belastbaar.

mFLOR Metropolish:
- Vermijd sterke zonnestraling of tocht.
- Schakel vloerverwarming uit (indien aanwezig).
- Reinig de vloer met een oplossing van huishoudammonia in water in de verhouding van een halve liter huishoudammonia op ca. 5 liter water. Met een wismop opbrengen en 5-10 minuten laten inwerken. Tijdens het inwerken blijven boenen om de oplossing zoveel mogelijk in beweging te houden.
- Direct hierna de vloer twee keer met schoon water nadweilen en laten drogen;
- mFLOR Metropolish goed schudden en onverdund met een wasverdeler in een dunne gelijkmatige filmlaag in de lengte- of breedterichting aanbrengen.
- De vloer ca. 30-45 minuten laten drogen en dan een tweede laag kruislings aanbrengen.
- Na het aanbrengen van de tweede laag de vloer wederom 30-45 minuten laten drogen.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu